Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης

Η πλατφόρμα η-Τάξη | 1ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων. Ακολουθεί τη φιλοσοφία του λογισμικού ανοικτού κώδικα και υποστηρίζει την υπηρεσία Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις. Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται με τη χρήση ενός απλού φυλλομετρητή (web browser) χωρίς την απαίτηση εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων.

Ανακοινώσεις

 • - Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 -

  Θέλοντας να εξαλείψουμε κάθε πρόβλημα που πιθανόν να αντιμετωπίσατε με το e-class κάναμε ενέργειες ώστε να το μετακινήσουμε στις νέες υποδομές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Το αποτέλεσμα όπως θα αντιληφθείτε είναι η άυξηση της ταχύτητας, της ασφάλειας και της αξιοπιστίας. Είμαστε μαζί σε κάθε προσπάθεια που πηγαίνει το ΙΕΚ πιο μπροστά και βάζουμε στόχους για την επόμενη εξέλιξη και βελτίωση. 

  Ο Διευθυντής

  Γραφανάκης Μιχάλης

 • - Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 -

  Αγαπητοί εκπαιδευτές,

  Θερμά συγχαρητήρια για άλλη μια φορά για την όλη προσπάθεια να βοηθήσετε τους σπουδαστές σας,

  αφού πλέον έχουμε καταφέρει να στήσουμε τα τμήματα και τα μαθήματα μας, και έχουν κάνει τις εγγραφές τους οι καταρτιζόμενοι, (αν και υπάρχουν ακόμα καταρτιζόμενοι που δεν έχουν εγγραφεί) μπορείτε όσοι θέλετε να αλλάξετε τα μαθήματα σας σε "ΚΛΕΙΣΤΑ". (Αν μας κάνουν αιτήσεις καταρτιζόμενοι θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε)

  Επίσης καλό θα είναι, μιας και δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει όλο αυτό που ζούμε, να ανεβάζετε υλικό στα μαθήματα σας σε εβδομαδιαία βάση ώστε να κρατάμε ενεργό το ενδιαφέρον των καταρτιζομένων.

  Τέλος όπως ήδη έχετε ενημερωθεί αρκετοί από εσάς, θα υπογράψετε τις συμβάσεις σας με την λήξη των μέτρων. Από εμάς έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και το μόνο που μένει είναι να δοθεί η εντολή για εκτύπωση ώστε να έρθετε με τα δικαιολογητικά σας και να υπογράψετε. Γίνονται ενέργειες για να πληρωθείτε το προηγούμενο εξάμηνο που έχει ολοκληρωθεί, ίσως και σήμερα ή έως την επόμενη Παρασκευή, ας το παρακολουθείτε.

  Εύχομαι σε όλους υγεία, και να σκέφτεστε θετικά.

  Ο Διευθυντής

  Γραφανάκης Μιχάλης

 • - Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 -

  Νιώθω την ανάγκη να σας ευχριστήσω για την ανταπόκρισή σας και την συμμετοχή σας στην λειτουργία της πλατφόρμας εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου.

  Στις δύσκολες αυτές προκλήσεις των καιρών ας κάνουμε όλοι μαζί ότι μπορούμε, ώστε ενωμένοι να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία που θα βρεθεί μπροστά μας. Θέλω να ξέρετε ότι σας στηρίζω και είμαι δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια.

  Ο Διευθυντής

  Γραφανάκης Μιχάλης

   

 • - Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 -

  Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

  μετά από έναν Μαραθώνιο αγώνα και πολλές ώρες προσωπικής εργασίας είμαστε στην ευχάριστη θέση να λειτουργήσουμε την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου.

  Θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας που ανταποκριθήκατε άμεσα στο κάλεσμά μας.

  Αρχικά ο καθένας από εσάς θα πρέπει να δημιουργήσει το ή τα μαθήματά του, τα οποία καλό θα είναι να τα οργανώσει σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ήδη έχουμε ανακοινώσει, ανεξάρτητα αν δεν γίνονται πλέον τα μαθήματα λόγω των γεγονότων.

  Επειδή αφενός είμαστε σε αρχικό στάδιο δημιουργίας της πλατφόρμας και αφετέρου δεν είναι εύκολη η εγγραφή όλων των καταρτιζόμενων του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου χωρίς την προσωπική επαφή και καθοδήγηση στην τάξη, κρίνουμε πως είναι δόκιμο προς το παρόν όλα τα μαθήματα σας  να είναι «ΑΝΟΙΚΤΑ». Σε επόμενο στάδιο θα επιχειρήσουμε να κάνουν οι καταρτιζόμενοι ξεχωριστή εγγραφή ανά τμήμα.

  Σας ευχαριστώ θερμά για την συμβολή σας και είμαι στην διάθεσή σας να βοηθήσω όσο μπορώ  ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών.

  Ο Διευθυντής

  Γραφανάκης Μιχάλης