Αποτελέσματα έρευνας από το ΣΔΟΤ

Με τον καλύτερο τρόπο έπεσε η αυλαία του ακαδημαϊκού εξαμήνου στο 1ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου για το τμήμα «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού» την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023.

Οι σπουδαστές ολοκλήρωσαν τις έρευνες του εξαμήνου που τους είχαν ανατεθεί και τις παρουσίασαν στους τιμώμενους καλεσμένους που, δίχως δεύτερη σκέψη, αποδέχθηκαν την πρόσκληση που παρέλαβαν από τον καθηγητή του τμήματος, Δρ. Γεώργιο Τριανταφύλλου.

Επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν ο Αντιδήμαρχος  Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Γεώργιος Σισαμάκης, ο κ. Νικόλαος Αλεξάκης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης και ο κ. Αριστείδης Στρατάκης, Προϊστάμενος Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κρήτης.

Η έρευνα είχε θέμα : « Το Ηράκλειο ως χειμερινός τουριστικός προορισμός» και υλοποιήθηκε τον μήνα Δεκέμβριο 2022 όπου οι φοιτητές συνομίλησαν δια ζώσης με τουρίστες που είχαν επισκεφτεί το Ηράκλειο. 

Πιο συγκεκριμένα η Μαρία και η Μελίνα ερεύνησαν την ενότητα «Ντόπιοι – Ξένοι» όπου προσπάθησαν να σκιαγραφήσουν το  βαθμό της φιλοξενίας που δέχονται οι τουρίστες από τους ντόπιους. Η Ραφαέλα και ο Γιάννης μελέτησαν την ικανοποίηση των τουριστών από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η Δανάη και η Μαργιάννα ανέλυσαν το κόστος ζωής στην πόλη μας σε σύγκριση με τις χώρες προέλευσης των τουριστών, η Άννα και η Ιωάννα εξέτασαν τον βαθμό ικανοποίησης από τους χώρους άθλησης και αναψυχής στην πόλη μας.

Η Χριστίνα μελέτησε τις απόψεις των τουριστών για το πράσινο και τα πάρκα του Ηρακλείου, η Μελίνα και η Ντάνιτσα διερεύνησαν το επίπεδο της νυχτερινής ζωής και διασκέδασης και τέλος ο Αλέξανδρος και ο Ιωάννης, με ένα βίντεο που σκηνοθέτησαν, μίλησαν με τουρίστες αναφορικά με το παραλιακό μας μέτωπο.

Όλοι οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των σπουδαστών. Ο Αντιδήμαρχος  Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Γεώργιος Σισαμάκης συνομίλησε αρκετές φορές με τους σπουδαστές, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.  Ο κύριος Σισαμάκης τόνισε τη σπουδαιότητα της αειφορίας στον τουρισμό, τις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος Ηρακλείου στην ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος στην Κρήτη και τέλος αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στο Ταλίν της Εσθονίας για την τελική συνάντηση του έργου «Global Goals for Cities – Παγκόσμιοι Στόχοι για τις πόλεις».

Ο κ. Αριστείδης Στρατάκης, Προϊστάμενος Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κρήτης, επαίνεσε τους φοιτητές για την αξιέπαινη προσπάθειά τους και τους προέτρεψε να εργαστούν με αγάπη στο επάγγελμα που διάλεξαν να υπηρετήσουν. Ο κ. Νικόλαος Αλεξάκης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, με σπουδές στον τουρισμό, άκουσε με προσοχή τις παρουσιάσεις των σπουδαστών, συνομίλησε μαζί τους και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στις σπουδές τους.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Διευθυντής του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου, κος Μιχαήλ Γραφανάκης ο οποίος επαίνεσε τους φοιτητές για τον αγώνα που έδωσαν με τις έρευνές τους, ενώ ακολούθησε διαλογική συζήτηση, ζητώντας από την πολιτεία να στηρίξει το ΙΕΚ με υλικοτεχνική υποδομή και εγκαταστάσεις.

Στο τέλος της εκδήλωσης το τμήμα έκοψε την πρωτοχρονιάτική πίτα και το φλουρί έτυχε στον κο Γεώργιο Σισαμάκη.

Ο καθηγητής του τμήματος Δρ. Γεώργιος Τριανταφύλλου και ο Διευθυντής της 1ου ΔΙΕΚ κ. Μιχαήλ Γραφανάκης ευχαριστούν θερμά τον κ. Γεώργιο Σισαμάκη, τον  κ. Νικόλαο Αλεξάκη και τον κ. Αριστείδη Στρατάκη, οι οποίοι παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά τους, αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο για να βρεθούν δίπλα στους νέους, αυριανούς επαγγελματίες του τουρισμού του νησιού μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...