Διάκριση στον 1ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων (EuroSkills) καταρτιζόμενων του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 1ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων 2023 (EuroSkills) που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η εγγραφή της Ελλάδας στον Οργανισμό Worldskills Europe, η διεξαγωγή του 1ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων καθώς και η συμμετοχή της Ελλάδας στον «8ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων – Euroskills 2023» πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Στον 1ο Εθνικό Διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές της Γ΄ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), καταρτιζόμενοι του Δ’ εξαμήνου των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσιων Ι.Ε.Κ.) και της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων. Οι διαγωνιζόμενοι επέδειξαν τις δεξιότητές τους στην ειδικότητα «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων & Δικτύων» των ΕΠΑ.Λ. και στις ειδικότητες «Τεχνικός Μηχανοτρονικής» και «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής» των Δημόσιων Ι.Ε.Κ.

Σε δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Βούτσινος, επεσήμανε ότι: «συνεχίζουμε να προάγουμε την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς πιστεύουμε ότι οι δεξιότητες και οι γνώσεις τους αποτελούν το θεμέλιο για μια ευημερούσα κοινωνία. Ευχόμαστε στους νικητές καλή επιτυχία στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό EuroSkills 2023 και είμαστε υπερήφανοι που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε αυτήν την σημαντική εκδήλωση. Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Μποδοσάκη για την εν γένει υποστήριξή του στην πρωτοβουλία αυτή. Η εθελοντική συνεισφορά και η συνεργασία των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του κ. Λουκά Ζαχείλα (Cedefop), των εκπροσώπων των εξεταζόμενων ειδικοτήτων για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό κ.κ. Βασίλειου Παρίση, Παρασκευά Μιχαηλίδη, Μάριου Παπαδόπουλου καθώς και των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής και των Επιτροπών Αξιολόγησης, ήταν καθοριστική για την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού».

Από το 1ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου συμμετείχαν εθελοντικά και με δική τους οικονομική επιβάρυνση οι καταρτιζόμενοι κ. Γεωργούσης Δημήτριος και ο κ. Ζαχαράκης Ζαχαρίας. Ο κ. Ζαχαράκης Ζαχαρίας κατέλαβε την τρίτη θέση πανελλαδικά. Η Διεύθυνση του ΔΙΕΚ θέλει να συγχαρεί θερμά τους καταρτιζόμενους για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό και τους ευχόμαστε να εκπληρώνουν τους στόχους τους πάντα με επιτυχία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...