Η…ΑΥΛΑΙΑ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Mε την αυλαία των μαθημάτων να πέφτει την τελευταία ημέρα του εξαμήνου μια ομάδα σπουδαστών του τμήματος “ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ” του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου, πραγματοποίησαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση, απόρροια της εθελοντικής εργασίας που είχαν αναλάβει τις προηγούμενες ημέρες. Η Γεωργία Δούση, η Ανατολή Παρίσου, η Μαριγιάννα Κοπιδάκη, η Μαριλένα Καρύδη, η Νικολάε Νικολέτα, η Ραφαηλία Αθανασάκη, η Σένκα Σόνια και ο Βάζος Οδυσσέας, προσέγγισαν τουρίστες στην πόλη του Ηρακλείου και με την μέθοδο της συνέντευξης κατέγραψαν την εθνικότητά τους, αν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στην Κρήτη, αν έχουν ξαναέρθει και τι πραγματικά τους αρέσει στο νησί μας.

Τουρίστες λοιπόν από την Ισπανία, Αγγλία, Λετονία, Γερμανία, Ρωσία, Αυστραλία και το Βέλγιο δήλωσαν στο σύνολό τους ενθουσιασμένοι από την Κρήτη και συγκεκριμένα από την φιλοξενία και συμπεριφορά των Κρητικών, από την ποιότητα του φαγητού και από το πλήθος των δραστηριοτήτων που μπορεί να κάνει ένας τουρίστας στο νησί.

Υπήρχε μια δημιουργική διάδραση με τους σπουδαστές οι οποίοι αντιλήφθηκαν πλέον και στην πράξη πως τουρισμός σημαίνει επικοινωνία με άτομα από διαφορετικές χώρες, με άλλες συνήθειες, αντιλήψεις, θρησκείες και πολιτισμούς.

Οι νεαροί ερευνητές – σπουδαστές με το πέρας του εξαμήνου, ευχαριστούν τον διευθυντή του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου κύριο Γραφανάκη Μιχάλη και τον εκπαιδευτή τους κύριο Τριανταφύλλου Γεώργιο για τη δυνατότητα που τους δίνεται να κάνουν εργασίες, έρευνες και να βρίσκονται όσο πιο κοντά γίνεται στο επάγγελμα που θα ασκήσουν αύριο στον τουρισμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...