ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ” ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ “ΑΘΗΝΑ”

Την Τετάρτη 25/5 οι σπουδαστές του τμήματος “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ” του 1ου ΔΙΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις στον ανακαινισμένου ιστορικού χώρου του Υπεραστικoύ Σταθμού Ηρακλείου “Αθηνά” υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους κύριου Ξένου Θωμά.

Η επίσκεψη εντάχθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Τεχνική Οδήγησης», με τους σπουδαστές να δράττουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από έμπειρο οδηγό των ΚΤΕΛ για τις νέες τεχνολογίες που σχετίζονται με την υποβοήθηση της οδήγησης στα σύγχρονα λεωφορεία.

Εκεί έγινε επίδειξη των διαφόρων συστημάτων που φέρει ένα από τα νέας τεχνολογίας λεωφορεία Euro 6 του στόλου του ΚΤΕΛ ενώ έμφαση δόθηκε στην αλληλεπίδραση ανθρώπου – μηχανής (των συστημάτων που φέρει ένα σύγχρονο λεωφορείο) για την αποτελεσματική εκτέλεση του κατά γενική ομολογία πολυδιάστατου έργου της οδήγησης ενός σύγχρονου λεωφορείου.

Ακόμα, πραγματοποιήθηκε μια σύντομη συζήτηση σχετικά με τις τεχνικές οδήγησης που συνήθως μεταχειρίζονται οι οδηγοί υπό πραγματικές συνθήκες αλλά και τα επαγγελματικά βιώματα τους με αναφορά σε πραγματικά περιστατικά από την καθ’ ημέρα πράξη, δίνοντας έμφαση στις ιδιαιτερότητες που συναντά κανείς στους δρόμους της Κρήτης.

Ο εκπαιδευτής Ξένος Θωμάς και οι καταρτιζόμενοι του τμήματος ευχαριστούνε θερμά τον Γενικό Διευθυντή του ΚΤΕΛ κύριο Χαλεπάκη Γιώργο για την διάθεση του να υλοποιηθεί αυτή η εκπαιδευτική επίσκεψη όπως και τον κύριο Τρουλλινό Νίκο για την οργάνωση. Ξεχωριστές ευχαριστίες ανήκουν στον αγαπητό κύριο Σταύρο για την υποδοχή του και την διάθεση του να λύσει τις όποιες απορίες, υποστηρίζοντας έτσι το εκπαιδευτικό τους έργο με αυτή τη βιωματική αλλά και εποικοδομητική εκπαιδευτική επίσκεψη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...