ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑ “ΟΙΝΟΦΙΛΟΣ” ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ “ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ”

Την Τρίτη 24/5 οι σπουδαστές του τμήματος “ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ” του 1ου ΔΙΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους κύριου Τριανταφύλλου Γεωργίου.

Οι σπουδαστές για 4,5 ώρες παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη για τον κόσμο των κρασιών και στη συνέχεια ακολούθησε γευσιγνωσία 7 ιδιαίτερων και ακριβών οίνων, όπου οι σπουδαστές κλήθηκαν να εξετάσουν το χρώμα, το άρωμα, τη γεύση των κρασιών ενώ ήταν θεαματική η διαδραστική λειτουργία της εκπαίδευσης. Τα κρασιά της γευσιγνωσίας ήταν :

1. Μοσχοφίλερο Αντινόη 2021Παναγόπουλος
2. Amassi 3 Genies Λευκό 2021
3. Mandilari Ροζέ Άσπρος Λόφος 2021  – Νίκος Παρασκευάς
4. Μυλωνάς 2018 Μαλαγουζιά
5. Metaxari ερυθρό Cabernet – Λιάτικο

6. Kerasma medium sweet Λευκό – Νίκος Παρασκευάς  

7. Kerasma medium sweet Κόκκινο – Νίκος Παρασκευάς

Ο κ. Kαλαϊτζάκης Γιώργος βραβευμένος sommelier σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξήγησε στους σπουδαστές την τεχνική της γευσιγνωσίας οι οποίοι παράλληλα δοκίμαζαν τα κρασιά. Ακολούθησε συνδυασμός των κρασιών με καναπεδάκια σολομού, γαλλικών, ντόπιων τυριών, γεμιστά ντοματίνια και άλλα εδέσματα.

Ο διευθυντής του 1ου ΙΕΚ Ηρακλείου κύριος Μιχάλης Γραφανάκης, ο καθηγητής κύριος Γιώργος Τριανταφύλλου και οι σπουδαστές του τμήματος ευχαριστούν θερμά τον κύριο Καλαϊτζάκη Γιώργο για τον πολύτιμο χρόνο, τα κρασιά που προσέφερε καθώς και το πάθος για την εργασία του την οποία μετέδωσε στους σπουδαστές.  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...