ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ “ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ” Δ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ “JUNIOR ACADEMY”

Την Παρασκευή 27/5 οι καταρτιζόμενες του τμήματος «ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ» Δ ΕΞΑΜΗΝΟΥ του 1ου ΔΙΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «JUNIOR ACADEMY – Ανδρέας Γιαννόπουλος» στη Χερσόνησο, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας τους κυρίας Φιλιππάκη Αμαλίας, στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος «Παιδιά με σωματικές αναπηρίες και δυσκολίες προσαρμογής».

Στη διάρκεια τη επίσκεψης οι υπεύθυνες Νηπιαγωγοί κυρία Κασανή Κατερίνα και κυρία Καλλιγιαννάκη Αθηνά ενημέρωσαν τις καταρτιζόμενες για τις δράσεις ευαισθητοποίησης που υλοποιούν στο Νηπιαγωγείο τους για τα παιδιά με σωματικές αναπηρίες. Μεταξύ αυτών των δράσεων είναι και η δημιουργία μια Ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «ΣυνεχίΖω» στην οποία
συμμετέχουν μαθητές του σχολείου, εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών καθώς και ο
παραολυμπιονίκης κύριος Στεφανουδάκης Μανώλης.

Στην διάρκεια της επίσκεψης αυτής έγινε προβολή της ταινίας αυτής και ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το ποιος είναι ο ρόλος των εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής στην υποστήριξη των μαθητών με σωματικές αναπηρίες και στην προσπάθεια για προσαρμογή των μαθητών αυτών στο σχολικό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Επίσης, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες οι καταρτιζόμενες ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τις ευθύνες τους ως βοηθοί τάξης απέναντι σε μαθητές με αναπηρία και δυσκολίες προσαρμογής.

Οι καταρτιζόμενες του τμήματος και η εκπαιδεύτρια τους κυρία Φιλιππάκη Αμαλία ευχαριστούνε θερμά τις Νηπιαγωγούς κυρία Κασανή Κατερίνα και κυρία Καλιγιαννάκη Αθηνά όπως και το εκπαιδευτήριο για την υποδοχή και την φιλοξενία που έλαβαν καθώς και την ευκαιρία για μια τόσο εποικοδομητική επίσκεψη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...