ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΙΑΤΑ ΜΕ ΧΟΧΛΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ Δ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ 1ου ΔΙΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ!

Χαρακτηριστικός μεζές της Κρήτης είναι τα σαλιγκάρια ή αλλιώς οι χοχλιοί, μεζές ξεχωριστός και με υψηλή διατροφική αξία. Οι χοχλιοί είναι άγγελοι της πρώτης άνοιξης, του φθινοπώρου, εμφανίζονται όμως και τη δεύτερη άνοιξη, την κανονική, κρεμασμένοι πάνω στους ανθισμένους ασπαλάθους. Οι χοχλιοί της Κρήτης είναι διάφοροι, με κύριες κατηγορίες, τους χονδρούς χοχλιούς ή χοντροχοχλιούς που είναι σφαιρικοί και έχουν μια καφετί απόχρωση. Υπάρχουν όμως και οι  λιανοί χοχλιοί  ή λιανοχοχλιοί  που είναι ελαφρώς πλακέ, είναι λευκοί και μικρότεροι. Ψήνονται με χίλιους δύο τρόπους, με χόντρο , γιαχνί με πατάτες και κολοκύθια, τηγανητοί ή μπουμπουριστοί.

Οι καταρτιζόμενοι “CHEF” του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου εμπνέονται από το παρελθόν και δείχνουν έμπρακτα το σεβασμό και την εκτίμησή τους στην παραδοσιακή κρητική κουζίνα δημιουργώντας ξεχωριστά πιάτα με χοχλιούς.

Χοχλιοί με πλιγούρι!
Χοχλιοί γιαχνί!
Χοχλιοί μπουμπουριστοί!
Χοχλιοί στιφάδο!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...