Δευτέρα, 7/5/2018 εκπαιδευτική επίσκεψη Κας Μαρίας Μακριδάκη στο 1ο Δ.Ι.Ε.Κ.

Tη Δευτέρα 7 Μαΐου επισκέφθηκε το 1ο Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου η κ. Μαρία Μακριδάκη, βρεφονηπιαγωγός, διευθύντρια βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου “TA MEΛIΣΣAKIA MAΣ”, μίλησε στα τμήματα βοηθών βρεφονηπιοκόμων 1 και βοηθών βρεφονηπιοκόμων 2, ενημέρωσε τις εκπαιδευόμενες για το επάγγελμα της βοηθού βρεφονηπιοκόμου τις αρμοδιότητες της, τα καθήκοντα της και τα προσόντα που πρέπει να έχει όποια ενδιαφέρεται να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα.. Έκανε ανάλυση του εκπαιδευτικού προγράμματος και  των παροχών που προσφέρουν οι  βρεφονηπιακοί σταθμοί. Επίσης αναφέρθηκε στη καθημερινή ζωή των βρεφών και των νηπίων στο βρεφονηπιακό σταθμό και στο τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν,  καθώς και στις απαιτήσεις που έχουν από τους εργαζόμενους/-νες.

Οι εκπαιδευόμενες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το επάγγελμα και ακολούθησε επικοδομητική συζήτηση με την κ. Μακριδάκη Οι ερωτήσεις που τέθηκαν στην καλεσμένη ήταν σχετικές με το επάγγελμα της βοηθού βρεφονηπιοκόμου, για το ωράριο, τα προσόντα της , τις αμοιβές της και τη δυνατότητα και τις συνθήκες πρακτικής άσκησης εκπαιδευόμενων του ΙΕΚ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ.  Μακριδάκη για την παρουσία της και την πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση που μας έκανε.

Η εκπαιδεύτρια,

Μαρία Βασιλάκη

20180507_152154.jpg teliko 20180507_152245.jpg teliko 20180507_171239.jpg teliko

Φωτογραφίες από την επίσκεψη της Κας Μαρίας Μακριδάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...