Καλημέρα κόσμε!

Ο νέος δικτυακός τόπος του 1ου Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου είναι ‘στον αέρα’!

Καλημέρα κόσμε!
Με νέα μορφή, νέα αισθητική και νέες δυνατότητες, φιλοδοξεί να βοηθήσει στην καλύτερη επικοινωνία του Ινστιτούτου με τους Καταρτιζόμενους, τους Εκπαιδευτές, τους Φορείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.

Για την ανάπτυξη του, επιλέχθηκε η Εφαρμογή Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) WordPress, η οποία αποτελεί Ανοικτό Λογισμικό με χρήση δυναμικού περιεχομένου σε γλώσσα PHP και βάση δεδομένων MySQL στις υποδομές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, αποσκοπώντας στην ευέλικτη και συνεχή ανάπτυξη και ενημέρωσή του, ενώ η προσφορά δωρεάν προτύπου από το Press Customizr, προσφέρει φρέσκια αισθητική με υψηλό επίπεδο ευχρηστίας και προσαρμογής.

Η μελέτη και ανάπτυξη του Ιστότοπου υλοποιήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2016 από τους υποδιευθυντές του ΙΕΚ, τους ασκούμενους στο ΙΕΚ και με τη συνεισφορά του 2ου τμήματος της ειδικότητας «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής» του ΙΕΚ. Δείτε την Ομάδα Υποστήριξης

Η ενημέρωση και εμπλουτισμός του Ιστότοπου συνεχίζεται με δημοσιεύσεις και άρθρα που αφορούν το ΙΕΚ, την κατάρτιση, εκπαιδευτές, καταρτιζόμενους, απόφοιτους καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο τα οποία μπορείτε να δείτε στην αντίστοιχη κατηγορία του μενού Άρθρα.

Σας προσκαλούμε να κάνετε την ψηφιακή σας “βόλτα” στον Ιστότοπό μας! Με χαρά θα δεχτούμε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας

Ο Ιστότοπος αποτελείται από τις εξής ενότητες-περιοχές:

 1. Βασικό ΜενούΚυρίως Μενού
  στο οποίο υπάρχουν οι σελίδες, κυρίως σταθερού περιεχομένου, με χρήσιμες πληροφορίες για το ΙΕΚ, το Πλαίσιο Σπουδών, τους Εκπαιδευτές, τους Καταρτιζόμενους, τους Απόφοιτους καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο.
 2. Μενού Άρθρων Μενού Άρθρων
  όπου θα βρείτε δημοσιεύσεις, άρθρα και νέα που αφορούν το ΙΕΚ, την κατάρτιση, εκπαιδευτές, καταρτιζόμενους, απόφοιτους κ.α.
 3. Αριστερή πλευρική μπάρα Πλευρικές μπάρες
  στην οποία εμφανίζονται τα πιο πρόσφατα άρθρα ενώ κάνοντας κλικ στο εμφανίζονται τα πιο δημοφιλή.
  Επίσης εδώ θα βρείτε και τα εικονίδια Κοινωνικών Δικτύων του ΙΕΚ.
 4. Δεξιά πλευρική μπάρα
  στην οποία εμφανίζεται ο Πλοηγός Άρθρων (προηγούμενο-επόμενο), το Ημερολόγιο Άρθρων και τα λογότυπα κεντρικών Φορέων.
 5. Footer
  στο κάτω μέρος υπάρχουν το Μενού Άρθρων, το μενού Χρήσιμοι Σύνδεσμοι και τα Στοιχεία Επικοινωνίας του ΙΕΚ.
 6. τέλος, όπως είναι φυσικό, το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης καταλαμβάνει η περιοχή εμφάνισης του περιεχομένου της εκάστοτε σελίδας ή άρθρου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...