Οι “ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ- ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ” του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου στο Βενιζέλειο

Οι καταρτιζόμενοι του τμήματος Διασώστες – Πλήρωμα Ασθενοφόρου επισκέφτηκαν το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στα πλαίσια του μαθήματος “Πρακτική άσκηση στην ειδικότητα” με συνοδούς τις εκπαιδεύτριες κα Αλμυράκη Άννα και κα Τσεργούλα Ευαγγελία.
Οι εκπαιδευόμενοι ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά στην διαχείριση των επειγόντων περιστατικών του ΤΕΠ. Συγκεκριμένα, ενεπλάκησαν στην παροχή βοήθειας σε ασθενείς με έκτακτα προβλήματα, παρακολούθησαν την αξιολόγηση των ασθενών κατά την προσέλευση τους στο τμήμα των επειγόντων, βοήθησαν στην λήψη ζωτικών σημείων των ασθενών, στην χορήγηση φαρμάκων και στη λήψη καρδιογραφήματος. Τέλος, συμμετείχαν στο διοικητικό έργο στο τμήμα των επειγόντων και στο συντονισμό της ολοκλήρωσης της θεραπείας των ασθενών. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν επιπλέον την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με όλο τον ιατρικό και έκτακτο εξοπλισμό της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ, καθώς και με το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο τους παρουσίασε τον τρόπο που θα διαχειρίζονται αυτό τον εξοπλισμό σε μία παρέμβαση στον τόπο του ατυχήματος ή σε μια έκτακτη ανάγκη.
Οι εκπαιδεύτριες του τμήματος και οι καταρτιζόμενοι ευχαριστούμε θερμά το Βενιζέλειο νοσοκομείο για την φιλοξενία του. Ιδιαιτέρως ευχαριστούν όλο το προσωπικό των ΤΕΠ,  που παρά το φόρτο εργασίας τους ήταν πρόθυμοι να καθοδηγήσουν τους καταρτιζόμενους καθώς και να τους εξηγήσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο τομέας της υγείας και της περίθαλψης με απώτερο σκοπό την παροχή ποιοτικής φροντίδας υγείας στους ασθενείς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...