Στη Γερμανία για 13 ημέρες το 1ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου στο πλαίσιο κινητικότητας Erasmus+

Aachen 28/03/2023- 09/04/2023

Το 1Ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου υλοποίησε πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus στο Άαχεν  της Γερμανίας στο οποίο μετείχαν 20 καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ, οι 10 από την ειδικότητα                    « Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας» και οι υπόλοιποι 10 από το τμήμα « Τεχνικός αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ» υπό τη συνοδεία  του διευθυντή  του ΙΕΚ  κ. Γραφανάκη Μιχάλη και της διοικητικής υπαλλήλου κας  Χατζηβασίλη Αντιγόνης.

Για 13 ολόκληρες ημέρες, από 28 Μαρτίου έως και 9 Απριλίου οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να εγκλιματιστούν στον γερμανικό τρόπο ζωής, να συναναστραφούν Γερμανούς πολίτες , να αποτελέσουν κομμάτι ενός χαρακτηριστικού αστικού κέντρου μεγάλου ευρωπαϊκού κράτους, ανταλλάσσοντας ιδέες, απόψεις και  εμπειρίες ασκούμενοι στην αγγλική και συνάμα στην γερμανική γλώσσα.

Πλατεία Καθεδρικού ναού Άαχεν

Πυρήνας του προγράμματος αποτέλεσε η καθημερινή πρακτική άσκηση σε ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά πρακτορεία για τους μισούς συμμετέχοντες και σε κέντρα αισθητικής και επιχειρήσεις ομορφιάς και ευεξίας για τους υπολοίπους. Σε όλους αυτούς τους εργασιακούς  χώρους  οι καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ με σύμμαχο τις θεωρητικές τους γνώσεις και την πρακτική κατάρτιση που κατείχαν έως τότε είδαν, άκουσαν, έμαθαν πολλά και φεύγοντας υιοθέτησαν καλές πρακτικές και ένιωσαν περισσότερο έτοιμοι να «ανοίξουν τα φτερά τους» στην Ενωμένη Ευρώπη.

Η κινητικότητα Erasmus+ διανθίστηκε με δύο πολιτιστικές εκδρομές, μια στην γραφική Κολωνία που τη διαρρέει  ο Ρήνος και την χαρακτηρίζει ο μνημειώδης καθεδρικός ναός ,ο τρίτος ψηλότερος παγκοσμίως και η άλλη στο κοντινό  Μάαστριχτ της Ολλανδίας .

Το πρόγραμμα αυτό έκλεισε  αποδεικνύοντας σε όλους τους συμμετέχοντες τη δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης , κυρίως όσον αφορά τη σύγκριση μεταξύ των κρατών που στοχεύει ή πρέπει να στοχεύει στην μεταβίβαση των θετικών στοιχείων σε όλους τους τομείς στα υπόλοιπα κράτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...