ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Άλλη μία ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση πραγματοποίησαν οι εκπαιδευόμενοι του τμήματος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου του 1ου Δημόσιου ΙΕΚ Ηρακλείου καθώς παρακολούθησαν ένα ιδιαίτερα σημαντικό σεμινάριο (συνολικής διάρκειας 5ωρών), του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης.

Οι εκπαιδευόμενοι με συνοδό την εκπαιδεύτρια κα Ελένη Αρχάβλη, παραβρέθηκαν στο σεμινάριο του Επιμελητηρίου με τίτλο «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ» με εισηγητή τον κο Ντίνο Αντώνιο, επιχειρησιακό στέλεχος της ΑΑΔΕ-myDATA, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 16:00 ? 21:00,  στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Η ομιλία αφορούσε την αναγκαιότητα και χρησιμότητα των προπαρασκευαστικών ενεργειών που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις ώστε να ανταποκριθούν στην πρόκληση των e-βιβλίων.

Από την χρήση 2020 όλες οι επιχειρήσεις θα υποχρεούνται στην διαβίβαση των δεδομένων όλων των λογιστικών εγγραφών τους στην πλατφόρμα Mydata(My Digital Accounting & Tax Arppilication) της ΑΑΔΕ. Στην πλατφόρμα αυτή θα τηρούνται τα φορολογικά ηλεκτρονικά βιβλία (e-βιβλία) τα οποία θα πρέπει να είναι σε συμφωνία με τις φορολογικές Δηλώσεις εισοδήματος (Ε3), ΦΠΑ και λοιπών φόρων και τελών της επιχείρησης. Οι αλλαγές που θα φέρει η εισαγωγή των ηλεκτρονικών βιβλίων στην λειτουργία των λογιστηρίων θα είναι κολοσσιαίες. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο κανονιστικό πλαίσιο των επιχειρήσεων μετά την εισαγωγή των ΕΛΠ και την κατάργηση του ΚΦΑΣ.  Το σεμινάριο έδωσε στους συμμετέχοντες μια σαφή και εμπεριστατωμένη εικόνα για το νέο σύστημα των ηλεκτρονικών βιβλίων.

Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο OEE/TAK κ. Καρτέρη Σταύρο, τον πρώην Πρόεδρο ΟΕΕ/ΤΑΚ κ. Αμπαρτζάκη Γεώργιο και τα μέλη του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου για την έγκριση της συμμετοχής των εκπαιδευομένων στο συγκεκριμένο σεμινάριο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...