ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΕΣ!

Oι καταρτιζόμενοι του τμήματος της 1ης ΣΑΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ‘Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)’ στα πλαίσια του μαθήματος ‘Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα’, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους κ. Σταυρακάκη Ιωάννη και κα. Ασουμανάκι Ιωάννα, πειραματίστηκαν στην παρασκευή σαλτσών.

Πιο συγκεκριμένα, οι καταρτιζόμενοι αφού διδάχθηκαν σε θεωρητικό επίπεδο τις τέσσερεις βασικές σάλτσες που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και θεμελιώθηκαν από το Γάλλο chef Marie-Antoine Careme, προχώρησαν στην εκτέλεση διαφορετικών παραλλαγών τους:1. Σάλτσα Ντέμι –Γκλάς 2.Σάλτσα ολανδέζ 3.Σάλτσα μπεαρνέζ 4.Σάλτσα μαγιονέζα 5.Σάλτσα κοκτέιλ 6.Σάλτσα βελουτέ 7.Σάλτσα μουστάρδας 8.Κονσομέ μοσχαριού και 9.Σάλτσα Ναπολιτέν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...