Σπουδάστριες του 1ου Δημόσιου ΙΕΚ Ηρακλείου «Στα Παλάτια της Κνωσού»

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ 1ου ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Από ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ Τελευταία Ενημέρωση Μάιος 28, 2022

Οι σπουδάστριες του Τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του 1ου Δημόσιου ΙΕΚ Ηρακλείου συμμετείχαν σε Λέσχη Ανάγνωσης της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.
«Θα συνεχίσουμε να διαβάζουμε Καζαντζάκη», είπαν οι καταρτιζόμενες του Τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του 1ου Δημόσιου ΙΕΚ Ηρακλείου, που συμμετείχαν στη Λέσχη.

Το παιδικό-νεανικό μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη «Στα Παλάτια της Κνωσού», μελέτησαν και συζήτησαν, την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, οι σπουδάστριες του Τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων   του 1ου Δημόσιου ΙΕΚ Ηρακλείου, που συμμετείχαν σε Λέσχη Ανάγνωσης της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου.

Η διοργάνωση του αναγνωστικού απογεύματος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Λέσχης Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) με τη συνεργασία του διευθυντή του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου κ. Μιχάλη Γραφανάκη και της καθηγήτριας του Τμήματος για το μάθημα της Παιδικής Λογοτεχνίας, Δρ. Αθανασίας Δρακούλη.

Τα αντίτυπα του βιβλίου που δωρήθηκαν στις σπουδάστριες έστειλε η κ. Νίκη Σταύρου, πνευματική δικαιούχος του έργου του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα και στοχαστή, στην οποία οι οργανωτές    εκφράζουν τις θερμές   ευχαριστίες τους. Την παρουσίαση του έργου έκανε η κ. Κατερίνα Ζωγραφιστού, υπεύθυνη για την Παγκόσμια Λέσχη Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη, σύμφωνα με συγκεκριμένη διαδικασία η οποία ακολουθείται προκειμένου να γίνει απολύτως κατανοητό το έργο που μελετάται.

Όντως, αρχικά, με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού έγινε η παρουσίαση του μελετώμενου έργου (ιστορία της συγγραφής του υπό συζήτηση βιβλίου, πλοκή, κεντρικοί ήρωες, βασικές ιδέες του συγγραφέα, σύνδεση με την εποχή του και την εποχή μας) και, στη συνέχεια, ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση επ’ αυτού.

Στην περίπτωση της εν λόγω Λέσχης Ανάγνωσης, η προθυμία για ενεργητική συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα υψηλή, η θεατρικότητα με την οποία οι νεαρές φοιτήτριες ανέγνωσαν επιλεγμένα αποσπάσματα από το βιβλίο ήταν εξαιρετική, ενώ πρωτόγνωρα συγκινητική υπήρξε η διάθεση για συζήτηση εκ μέρους όλων των παρευρισκομένων.

Οι εύστοχες ερωτήσεις που έκαναν οι καταρτιζόμενες βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι του 1ου Δημόσιου ΙΕΚ Ηρακλείου μετά την παρουσίαση του μυθιστορήματος, κατέδειξε την άρτια προετοιμασία που είχε κάνει η κ. Δρακούλη στην τάξη «της». Της αξίζουν συγχαρητήρια, όπως αξίζουν συγχαρητήρια και στον κ. Γραφανάκη ο οποίος επιτρέπει στο ΙΕΚ το οποίο διευθύνει παρόμοιες πολιτιστικές δράσεις και ενθαρρύνει τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενούς του να συμμετέχουν σε αυτές.

Στο τέλος του αναγνωστικού απογεύματος η κ. Δρακούλη ζήτησε από τις μαθήτριές της να εκφράσουν με μια λέξη τα συναισθήματά τους για τη Λέσχη Ανάγνωσης στην οποία μόλις συμμετείχαν. Ακούστηκαν υπέροχα λόγια, ανάμεσα στα οποία ξεχώρισαν η «χαρά», η «μεγάλη ικανοποίηση» και η «υπερηφάνεια» που ένιωσαν οι καταρτιζόμενες σε αυτό το «υπέροχο ταξίδι» που τις έφερε κοντά στο εξαιρετικό συγγραφικό σύμπαν του Νίκου Καζαντζάκη. «Θα συνεχίσουμε να τον διαβάζουμε», είπαν, αποδεικνύοντας ότι ο παγκόσμια γνωστός Κρητικός συγγραφέας έχει τη δύναμη να γοητεύει και να κατακτά νέους ηλικιακά αναγνώστες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...