ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ “ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ”

Οι καταρτιζόμενοι του τμήματος “Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου” επισκέφθηκαν την ιδιωτική κλινική Creta Interclinic, στα πλαίσια του μαθήματος “Πρακτική σε πραγματικές συνθήκες”, με συνοδούς τις εκπαιδεύτριες κα Βαρδάκη Ελένη και κα Τσεργουλα Ευαγγελία.

Οι εκπαιδευόμενοι ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους της κλινικής και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη λειτουργία διαφόρων μηχανημάτων. Ξεναγήθηκαν στο χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας όπου έγινε επίδειξη της λειτουργίας monitor και αναπνευστήρα.

Παρουσιάστηκε αναλυτικά ο εξοπλισμός και η χρήση του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπως ο εξωτερικός βηματοδότης, οι αντλίες χορήγησης φαρμάκων, το ambu κ.ά.

Ακολούθησε η παρουσίαση του εξοπλισμού και της τεχνικής της αναρρόφησης.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε στους εκπαιδευόμενους το μηχάνημα και ο τρόπος χρήσης απινιδωτή, καθώς και του μηχανήματος για την αιμοκάθαρση (τέχνη του νεφρού).

Οι εκπαιδευόμενοι επιπλέον ξεναγήθηκαν στο ασθενοφόρο της κλινικής, όπου τους παρουσιάστηκε όλος ο εξοπλισμός του και τους δόθηκε η ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το monitor μέσα στο ασθενοφόρο και να εξασκηθούν στη χρήση του.

Τέλος, το τμήμα ξεναγήθηκε στο χώρο του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, στο αναισθησιολογικό τμήμα, στο χειρουργικό και στα τμήματα χημειοθεραπειών και αξονικού τομογράφου.

Οι εκπαιδεύτριες του τμήματος και οι καταρτιζόμενοι ευχαριστούν θερμά την Creta Interclinic για τη φιλοξενία στους χώρους της κλινικής. Ιδιαιτέρως ευχαριστούν τη διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Καρδαμάκη Εμμανουέλα, τον διασώστη κ. Μανώλη Κουναλάκη που ανέλαβε την ξενάγηση στους χώρους της κλινικής και στο ασθενοφόρο, και τους Νοσηλευτές κ. Μαγκουσοχατζάκη Ράνια και Κώστα Λαμπράκη για την ξενάγηση και φιλοξενία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γραφανάκη Μιχάλη, διευθυντή του 1ου ΔΙΕΚ, που ενθαρρύνει την πραγματοποίηση τέτοιων επισκέψεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...