Το 1ο ΔΙΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟ 2ο ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ ΣΤΙΣ 12-5-2023!

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 οι καταρτιζόμενες Δ΄ Εξαμήνου του Τμήματος «Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων» με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριας κ. Αμαλίας Φιλιππάκη επισκέφτηκαν το 2ο ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στο πλαίσιο της διδασκαλίας του Μαθήματος «Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και διαταραχές λόγου».

Στη διάρκεια τη επίσκεψης η Προϊσταμένη του 2ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Ηρακλείου κ. Σαμαρά Νικολέτα μίλησε στις καταρτιζόμενες για το πώς στην πράξη διαχειρίζονται οι εκπαιδευτικοί Προσχολικής Εκπαίδευσης στο εν λόγω σχολείο περιπτώσεις παιδιών που παρουσιάζουν διαταραχές λόγου και γενικές μαθησιακές δυσκολίες όπως είναι η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα. Αναφέρθηκε επίσης στο πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί προσχολικής εκπαίδευσης να επιτύχουν μια πολύ πρώιμη ανίχνευση των αναπτυξιακών διαταραχών των μαθητών τους και να είναι σε θέση να κρίνουν με την βοήθεια διεπιστημονικής ομάδας του αρμόδιου Κέντρου Διαφοροποιημένης Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ) αν τα παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές (ΔΕΠ-Υ, διαταραχές λόγου, κ.α.) θα μπορούσαν να υποστηριχθούν σε Νηπιαγωγείο Γενικής Αγωγής με κατάλληλη υποστήριξη (Παράλληλη Στήριξη) ή αν θα ήταν προτιμότερο να φοιτήσουν σε Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής.

Επιπλέον μέλη του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού μίλησαν στις καταρτιζόμενες του 1 ου Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου για το ποιες είναι οι αρμοδιότητες τους και πώς υποστηρίζουν τους/τις μαθητές/-τρίες με αναπτυξιακές διαταραχές.Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επίσκεψης οι καταρτιζόμενες αντιλήφθηκαν από κοντά το πόσο απαιτητικό είναι το έργο της υποστήριξης των μαθητών/-τριών με αναπτυξιακές διαταραχές και πόση θέληση και υπομονή απαιτείται για να μπορέσει μια Βοηθός Νηπιαγωγού να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στις απαιτήσεις του ρόλου της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...