ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-CHEF

ΜΑΓΓΙΡΙ

Οι παλιοί έλεγαν την εξής παροιμία. Ο χυλός και το Μαγγίρι απ’ τη πόρτα μέχρι τ’ αχύρι !
Παλαιινό παραδοσιακό φαγητό της Κρήτης που συνήθως το έτρωγαν τον χειμώνα για βραδινό και της περιόδους της νηστείας. Τα μισά ζυμαρικά τα βράζουμε και τα άλλα μισά τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο έως ότου πάρουν λίγο χρώμα. Στην συνέχεια  τα προσθέτουμε μαζί με τα βρασμένα. Μια τροφή που την έτρωγαν οι λεχώνες για να κατεβάσουν γάλα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...