Κουραμπιέδες από το τμήμα των μελλοντικών chef του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου

Οι επίδοξοι Chef του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου έφεραν τα Χριστούγεννα λίγο πιο κοντά παρασκευάζοντας για εμάς κουραμπιέδες, χαρακτηριστικό πατροπαράδοτο γλύκισμα  των Χριστουγέννων ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα. Οι καταρτιζόμενοι  του τμήματος «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ- ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (Chef)» έβαλαν όλη τους την τέχνη και δημιούργησαν  γευστικότατους κουραμπιέδες που μοσχοβολούσαν βούτυρο και καβουρντισμένο αμύγδαλο.

Και …λίγα λόγια ακόμα για τον κουραμπιέ:

…Το εθιμικό γλυκάκι του χιονιού που πρωταγωνιστεί στα γευστικά δρώμενα των εορτών καθιερώθηκε σαν το γλυκό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς γιατί «χαρίζει» καλή τύχη.

Μάλιστα λέγεται ότι όσα περισσότερα αμύγδαλα έχει ο κουραμπιές τόσο πιο τυχερό θα είναι το σπίτι και ο νοικοκύρης.

Η καλή τύχη που «φέρνει», τον έχει καθιερώσει και σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας προσφέρεται στους γάμους, αλλά και τις βαφτίσεις…

Ας φάμε λοιπόν φέτος πολλούς πολλούς κουραμπιέδες, αρχίζοντας από τώρα, ευελπιστώντας να έχουμε καλή τύχη για όλο το 2024.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...